Cum ştim ce carte trebuie să-i cumpărăm unui copil? – Ana are carti!

Cum ştim ce carte trebuie să-i cumpărăm unui copil?

Ca să fim sinceri, noi, membrii echipei anaarecarti.ro, nu ştim! Neavând nici unul dintre noi copii (deocamdată 🙂 !), nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne luăm dupa sfaturile specialiştilor.

Iată ce spun cei de la smartandhappychild.ro:

Întotdeauna atunci când cumpărăm cărţi pentru copii ținem cont de: vârsta copilului, preferinţele şi nevoile lui. Pentru bebeluşi cumpărăm cărţi cartonate cu colţuri rotunjite şi imagini reale. Bebeluşilor le plac mult cărţile despre animale, fructe şi legume, forme, cărţi din care învăţă multe cuvinte noi. Pentru copiii mici până în 3 ani cumpărăm tot cărţi cartonate despre culori, numere, litere, cărţi cu poveşti scurte despre animăluţe şi poezii cu rimă.

De la 3 ani vorbim în primul rând de preferinţele copilului, de multe poveşti şi cărţi de colorat, cu autocolante şi alte cărţi de activităţi.

La 5 ani deja are cel puţin o pasiune pentru dinozauri,  pentru lumea marină, pentru cosmos, insecte păsări sau reptile sau orice altceva. Acum sunt curioşi să afle mai multe despre propriul corp, aşa că o enciclopedie a corpului uman este binevenită.

Ce cărți sunt potrivite pentru un copil de 0-1 ani, 1-3 ani, 3-5 ani, 5-7 ani?

Pentru grupa de vârstă 0-1 ani alegeţi cărţi cartonate, ilustrate, cu o singură imagine pe pagină şi cu poze reale. Cărţile pentru această vârstă au poveşti scurte sau inserţie de mascote din pluș, tranformând astfel volumul într-o carte jucărie. Rimele sunt preferatele bebeluşilor, aşa că o carte cu poezii este potrivită din primele luni de viaţă. Cărţi recomandate pentru bebeluşi, 0-1 an: “Prima mea bibliotecă ilustrată”, “Iepuraşul Albişor”, “Poezioare mici-mici”.

pachet-bebe-invata-prima-mea-biblioteca-ilustrata_1_fullsize

Pachetul poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

9786068494395-2503027

Cartea-jucărie poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Copiilor mici de la 1 la 3 ani cărţile trebuie să le hrănească şi mai mult curiozitatea şi nevoia nativă de a învăţa mereu ceva nou. Pentru cei care au împlinit vârsta de 1 an nu trebuie să lipsească acele cărţi de asociere. Alegeţi tot cărţile cartonate, pot fi răsfoite uşor. Motricitatea fină nu este dezvoltată foarte bine aşa că posibilitatea de a rupe paginile unei cărţi este pur şi simplu inevitabilă. Poveştile pot fi mai lungi, iar cărţile cu sunete sunt acum preferatele copiilor mici. Cărţi recomandate: “Mama Gâscă te învaţă alfabetul”, “Cântecul greieraşului”, “Amadeus este fericit”.

amadeus-este-fericit

 Cartea poate fi cumpărată online de AICI sau de AICI

Pentru copiii cu vârste între 3 şi 5 ani puteţi renunţa la cărţile cu pagini cartonate. Acum copilul reuşeşte să dea singur pagina fără a mai exista pericolul ruperii ei, acest „pericol” care îi descurajează pe mulţi părinţi să cumpere cărţi pentru bebeluşi. În această perioadă este bine să achiziţionaţi prima enciclopedie despre animale, cărţi cu autocolante şi cărţi de activităţi. “Prima mea carte despre animale”, “Năsturel”, “Micul imbatabil. Caietul meu de activităţi”.

prima-mea-carte-despre-animale_1_fullsizeCartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

nasturel_m

Cartea poate fi cumpărată online de AICI

caietul-meu-de-activitati-3-ani1Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Pentru grupa de vârstă 5-7 ani poveştile rămân în continuare preferate, dar şi cărţile de activităţi, cărţi de colorat, cu autocolante, prima enciclopedie despre corpul uman sau cărţi potrivite pentru copiii care îşi doresc să înveţe să citească. Cărţi recomandate: “Micul prinţ pentru copii – Prietenia”, “Enciclopedia corpului uman”, “Tafiti şi călătoria la capătul lumii”.

Şi mai multe sfaturi găseşti AICI.

micul-print-pentru-copii-prietenia-e1462549776454-510x597

Dacă vrei să-ţi împrieteneşti copilul cu Micul Prinţ, ai o mulţime de variante de achiziţie online. Noi ţi le prezentăm pe TOATE:  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

enc_c_uman_cprt_lt

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

coperta_Tafiti-vol-1_Page_1

Cartea poate fi cumpărată online de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate