“Cum îţi poate schimba Proust viaţa”? Simplu! Citindu-l!
(Ceea ce nu este deloc simplu, după cum cred că te-ai convins dacă mi-ai parcurs recenzia la primul volum din “În căutarea timpului pierdut“ 🙂 . )
Acum să nu crezi că dacă un autor pune numele lui Marcel Proust în titlu eu mă şi reped să-i cumpăr cartea… Hmmmm… Stai! Ce scriu eu aici?!! Ba nu, CHIAR E suficient ca cineva să se folosească de numele dragului de Marcel şi eu deja mă caut de portofel.
Însă titlul volumului semnat de Alain de Botton mi-a stârnit interesul şi pentru că sunt curioasă dacă mai sunt şi alţi ţicniţi ca mine pe lumea asta care, după ce au terminat Swann, au luat câteva hotărâri esenţiale. De exemplu, să nu le lipsească madlena de la cafeaua de dimineaţă (decât în timpul curelor de slăbire, desigur). Sau să citească, toată viaţa, catralioanele de cuvinte pe care le-a scris Marcel Proust.
Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI
“Cum îţi poate schimba Proust viaţa” este, de fapt, un ghid practic
Cum o promovează editura Vellant: Cine s-ar fi gândit că Marcel Proust ne poate oferi o imagine atât de completă despre cum să ne trăim viața mai bine? Unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX a înţeles că valoarea vieţii este de fapt o sumă a lucrurilor cotidiene. Relevante în egală măsură astăzi şi la finalul secolului trecut, viaţa şi opera lui Proust sunt transformate într-un ghid practic despre cum să recunoşti dragostea. Cum să fii o gazdă bună. Cum să dobândeşti un discurs articulat. Sau cum să răspunzi insultelor.
A trebuit ca Alain de Botton să găsească inspiraţia în scrisorile, eseurile şi romanele lui Proust pentru a-i contura o imagine edificatoare. În “Cum îţi poate schimba Proust viaţa” facem astfel cunoştinţă cu un Proust spiritual, inteligent şi pragmatic, cu mari şanse de a ne schimba viaţa.
ALAIN DE BOTTON este autorul a numeroase bestselleruri internaționale, precum Consolările filozofiei (2000), Arhitectura fericirii (2006), Cum să ne gandim mai mult la sex (2012) sau Religia pentru atei (2012). În 2008 fondează la Londra The School of Life. Este o organizație care propune un tip alternativ de educație, axat pe experiențele vieții de zi cu zi. În 2009 a fondat Living Architecture, o inițiativă socială care revoluționează ideea de spațiu de vacanță.