Care au fost cele mai vândute cărți în România în 2017 - Ana are carti!

Care au fost cele mai vândute cărți în România în 2017

Scriitorul şi istoricul Lucian Boia este pentru al doilea an consecutiv cel mai vândut scriitor al editurii Humanitas.

in-jurul-marii-uniri-de-la-1918-lucian-boia-humanitas-2017În 2017, cartea sa „În jurul Marii Uniri de la 1918” a fost cel mai cumpărat titlu, după ce în 2016 a fost căutat pentru „Strania istorie a comunismului românesc (şi nefericitele ei consecinţe)”. În clasamentul editurii pe 2017 este urmat de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. Yuval Noah Harari a fost preferat de cititorii Polirom, iar „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, deţine recordul de vânzări la editura Litera. Truman Capote cu „O amintire de Crăciun” a fost cel mai cumpărat titlu la ART, anunţă stiripesurse.ro.

Strania istorie a comunismului românesc (şi nefericitele ei consecinţe)”  de Lucian Boia se găsește de vânzare online AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI sau AICI

„În jurul Marii Uniri de la 1918”, de Lucian Boia, lansată la Târgul de Carte Gaudeamus, a fost cea mai vândută carte editată la Humanitas în 2017. Este urmată de volumul semnat de Andrei Pleşu, „Despre inimă şi alte eseuri” şi de cel al lui Gabriel Liiceanu, „Nebunia de a gândi cu mintea ta”. Topul este completat de „Mistica rugăciunii şi a revolverului. Viaţa lui Corneliu Zelea Codreanu”, de Tatiana Niculescu, şi de „Peisaj după isterie”, de Mircea Cărtărescu.

„Nebunia de a gândi cu mintea ta” de Gabriel Liiceanu se găsește de vânzare online AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI sau AICI

AviatorulHumanitas Fiction a vândut cel mai bine „Aviatorul”, de Evgheni Vodolazkin, urmat de „Ce se întâmplă în iubire”, de Alain de Botton, şi de „Casa de lângă lac”, scrisă de Kate Morton. Pe următoarele locuri în clasament se află „Noaptea de foc”, de Eric-Emmanuel Schmitt, şi „Cel mai frumos loc din lume e chiar aici”, de Care Santos, Francesc Miralles.

hendrik_willem_van_loon_istoria_omenirii_humanitas_2017Cele mai căutate cărţi de la Humanitas Junior au fost anul acesta „Istoria omenirii”, de Hendrik Willem van Loon, „Sub pamânt. Sub ape”, scrisă de Daniel Mizieliński şi Aleksandra Mizielińska, „Secretul monstrului. O poveste cu poveţe, trei pisici şi o surpriză”, de Otilia Mantelers, „De la mic la mare. Atlasul minunilor lumii” şi „Grădinarul nopţii”, de Terry Fan, Eric Fan.

Sapiens Scurta istorie a omeniriiTop cinci la editura Polirom al celor mai dorite cărţi în 2017 este alcătuit din „Sapiens. Scurta istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari, „Femeia cu părul roşu”, de Orhan Pamuk, „Arsă de vie”, de Souad, Marie-Thérèse Cuny, “Imperiul pisicilor”, de Alex Tocilescu, şi “Tatăl celuilalt copil”, de Parinoush Saniee.

coperta-Testamentul-lui-Abraham-2-DÎn ceea ce priveşte vânzările editurii Litera în 2017, „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, a fost declarată cea mai aşteptată carte a anului şi a devenit în timp record cel mai vândut titlu de ficţiune al anului. Conspiraţiile teribile, misterele adânci şi ritmul ameţitor al lecturii vor urmări cititorul multă vreme. Locul doi îl ocupă continuarea bestsellerului „Înainte să te cunosc” al scriitoarei britanice Jojo Moyes, cu romanul “După ce te-am pierdut”. Locul trei este ocupat de un titlu din cunoscutul imprint Introspectiv, „Jocul vieţii şi cum să-l jucăm”. Florence Scovel Shinn, pe care mulţi o includ în galeria scriitorilor din care fac parte James Allen, Wallace D. Wattles şi Napoleon Hill, a fost o susţinătoare de marcă a puterii gândurilor, pledând pentru teoria conform căreia viaţa e un joc şi, pentru a-l juca bine, trebuie să înţelegi legile universale care îl guvernează. Este considerată unul dintre cei mai populari profesori de teoria succesului din secolul XX.

Elena-Favilli__Povesti-de-seara-pentru-fete-rebele__606-33-1815-3-785334341460“Poveşti de seară pentru fete rebele”, de Elena Favilli şi Francesca Cavallo, a fost cea mai cerută carte la Litera Mică anul acesta. “Maşini. 1000 de autocolante. Peste 50 de activităţi antrenante” s-a clasat pe locul doi cu noile aventuri ale lui Fulger McQueen şi ale prietenilor lui, pe care copiii i-au regăsit în peste 1.000 de autocolante şi cele peste 50 de jocuri şi activităţi distractive. “Disney. Soy Luna. Trăieşte viaţa în culori” a fost de asemenea aleasă de cititorii Litera. Locul patru top vânzări: „200 de jocuri şi activităţi Disney”, o carte în care micii cititori s-au întâlnit cu toate personajele lor preferate din lumea Disney. Este urmată de “Disney. Piraţii din Caraibe. Răzbunarea lui Salazar” este una dintre cele mai frumoase poveşti ale copilăriei, “despre cea mai grozavă comoară pe care o poate avea un om”.

omida-mancacioasa-copertaCartea Copiilor a fost căutată pentru volumele splendid ilustrate „Omida mâncăcioasă”, scrisă de Eric Carle, „Ghici cât de mult te iubesc”, de Sam McBratney, „De ce plângem?”, semnată de Andreea Constantin, „Ziua în care a fugit Somnul”, de Victoria Pătraşcu, şi „Năsturel” al lui Don Freeman.

Cel mai vândut titlu în 2017 editat la Arthur a fost “Cum a furat Grinch Crăciunul”, de Dr. Seuss, urmat de “Harry Potter şi Pocalul de foc”, scrisă de J.K. Rowling, şi de “Minunea”, de R.J. Palacio.

Cea mai bine vândută carte la editura Youngart a fost “Absolut tot”, de Nicola Yoon.

“O amintire de Crăciun”, de Truman Capote, este cea mai cumpărată carte editată de ART.

În topul celor mai vândute cărţi ale editurii Paladin se află “Furia dimineţii”, de Pierce Brown, şi “Roboţii I. Eu, robotul”, apărută în seria Asimov.

Volumul “Batman #1. Conclavul bufniţelor”, semnat Scott Snyder, se află pe primul loc în clasamentul vânzărilor editurii Grafic.

diana-gabaldon---tobele-toamnei---vol1---c1„Tobele Toamnei”, vol I şi II, de Diana Gabaldon, din seria Outlander, colecţia Nautilus, a fost titlul numărul unu al editurii Nemira în 2017. Este urmat de “Căsătorie de plăcere”, de Tahar Ben Jelloun, colecţia Babel, “Soţia plantatorului de ceai”, de Dinah Jefferies, colecţia Damen Tango, “Regina Roşie”, de Victoria Aveyard, colecţia Young Adult, şi “50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile”.

Top 5 Nemi: “Proscrisul”, de Michael Morpurgo, “Vidra”, de Jill Tomlinson, “De ce vă certaţi, Matei?”, de Brigitte Weninger, “Pete motanul. Ador tenişii mei albi”, de James Dean, “Fetiţa care a salvat Crăciunul”, de Matt Haig.

jamilla cuisineDe la cărţi de gătit şi până la dezvoltare personală, de la ficţiune şi până la cărţi pentru copii, 2017 a fost un an bun pentru toate genurile la Curtea Veche Publishing. În topul general al vânzărilor în 2017 se află „Jamila Cuisine. Cele mai iubite reţete”, de Geanina Staicu Avram. Pe locul doi este volumul „Cele cinci limbaje ale iubirii. Cum să-i arăţi partenerului că eşti implicat trup şi suflet în relaţie”, de Gary Chapman. Clasamentul continuă cu „Spovedania unui ateu”, de Ion Aion, „Tată bogat, tată sărac. Educaţia financiară în familie”, de Robert T. Kiyosaki, şi „Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituală”, de Eckhart Tolle.

radu-calin-cristea-imparatul-cu-sapcaLa editura RAO, dintre autorii români, cei mai vânduţi au fost anul acesta Radu Călin Cristea, cu “Împăratul cu şapcă”, Bogdan Bucur cu “Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, şi Stelian Tănase şi Elena Vijulie care semnează “Dinastia”.
La capitolul autori străini, RAO a vândut cel mai bine “Origini”, de Dan Brown, “Coloana de foc”, Ken Follett, “Avocatul rebel”, de John Grisham, seria de enciclopedii pentru copii “Spune-mi!”, Larousse, “Regina umbrelor”, de Sarah J. Maas, apărută în seria “Tronul de cleştar”, “Leonardo da Vinci”, de Gérard Denizeau, şi “Sunt aici”, de Clélie Avit.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!