Billy Summers de Stephen King + alte 3 volume pe care am pus ochii
Billy Summers

„Billy Summers” – O nouă zi, o nouă carte semnată de Stephen King + Alte trei volume

„Aș vrea eu ca titlul acesta sa devină realitate”, m-am gândit eu scoţând „Billy Summers” din pachetul cu ultimele carti comandate !!! Oricum mă bucur că Nemira reușește imposibilul: să publice cele mai noi cărți ale lui Stephen King, în paralel cu mult așteptatele reeditări. Și mai mult decât atât, a reușit să-l facă cunoscut și apreciat și în rândul celor care până acum s-au ferit de el pe motiv de… HORROR!

Dar să trecem la prezentarea cărților nou intrate în biblioteca mea:

Billy Summers – Stephen King

Deși coperta nu este preferata mea (ilustrația mă duce cu gândul la un thriller scris de Frederick Forsyth), am vrut această carte din clipa în care am auzit de ea! Ce pot să spun despre subiect: nimic 🙂 ). Am evitat din răsputeri toate spoilerele posibile și imposibile, așa că nu am citit nimic & nu am auzit nimic! Vreau să fiu surprins. Și cum pe copertă scrie mare STEPHEN KING… sunt sigur că așa o să fie!

Billy Summers

Editura Nemira o prezintă astfel:

Billy Summers e un lunetist de excepție, un veteran decorat, un adevărat Houdini când trebuie să dispară de la locul faptei. Și, în prezent, își câștigă existența ca asasin plătit. Dar numai dacă ținta e un individ cu adevărat malefic. Mai are un ultim contract și apoi vrea să se retragă.

CE AR PUTEA SĂ MEARGĂ PROST?

Totul, probabil.

Această carte incredibilă e și o poveste de război, și o declarație de dragoste pentru viața din orășelele americane tradiționale, prezentându-ne, totodată, unul dintre cele mai interesante cupluri din toată opera lui Stephen King.

Un roman despre dragoste, noroc și destin al cărui protagonist complex mai are doar o șansă pentru a-și răscumpăra păcatele de-o viață.

„Maestrul absolut al genului horror abordează domeniul thrillerelor noir și reușește, din nou, să ne surprindă și să ne farmece…“ Esquire

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Tărâmul verii – Hannu Rajaniemi

Până acum, am citit o singură carte scrisă de Hannu Rajaniemi, “Hoțul cuantic”. Numai că în ciuda subiectului care m-a entuziasmat, cartea în sine nu m-a cucerit. Sper să nu pățesc același lucru cu “Tărâmul verii” deoarece şi subiectul ei m-a entuziasmat… Ufff!

Taramul verii

Editura Nemira o prezintă astfel:

Moartea e doar începutul. Crima e irelevantă.

În 1938, moartea nu mai e capătul vieții. Dimpotrivă, este o continuare în altă dimensiune, pentru că oamenii au descoperit viața de apoi. Imperiul Britanic s-a extins până la Tărâmul Verii, o metropolă pentru cei recent decedați. Dar Britania nu e singura care vrea puterea în viața asta – și în următoarea. Spionii sovietici sunt și ei acolo, cu tehnologia potrivită pentru a construi un nou zeu.

Agenta Rachel White nimerește în miijlocul unui complot și trebuie să facă imposibilul: să prindă un om care e deja mort.

RECOMANDĂRI

„Se citește ca John le Carré, dacă acesta ar fi consumat LSD înainte să scrie Cârtița.“
NPR

„Conspirații și intrigi tipice romanelor cu spioni, dar cu un fundal extrem de ingenios.“
Chicago Tribune

„Incredibil de originală. O lume fascinantă. Ar trebui să le placă și cititorilor de fantasy și celor care se bucură de istorii alternative având ca fundal al Doilea Război Mondial.”
Booklist

„Hannu Rajaniemi, încoronat regele cyberpunk-ului și nanoficțiunii, scrie un science fiction menit să devină un clasic, despre o lume unde spiritualitatea a fost codificată și moartea cucerită.”
Wall Street Journal

„Pentru cei care vor un experiment de gândire combinat cu complexitățile unui Război Rece, aceasta este o poveste de spionaj cu o premiză intelectuală fantastică.” SFFWORLD

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Picnic la marginea drumului – Arkadi și Boris Strugaţki

Trebuie să recunosc că din 1989 încoace când aud de SF sovietic/rusesc, îmi iau jucăriile și plec. Nu știu cum am dezvoltat o alergie la așa ceva, dar aceasta există. Da, știu! Pierd o mulțime de cărți interesante, dar dacă nu pot… nu pot! Însă Picnic la marginea drumului a fost citită și chiar plăcută de subsemnatul acum ceva zeci de ani, înainte de Revoluție, într-o revistă care o publica sub forma unui serial. Nouă ediție mi-a făcut cu ochiul și mi-am spus că e timpul să verific dacă magia acestei cărții mai funcționează…

Picnic la marginea drumului

Editura Nemira o prezintă astfel:

Romanul care i-a făcut celebri pe frații Strugațki și a fost sursa de inspirație a capodoperei Călăuza, de Andrei Tarkovski

Red Schuhart este călăuză.

O forță necunoscută îl împinge pe acest inadaptat să se aventureze ilegal în Zonă, în căutarea obiectelor misterioase lăsate de vizitatori din altă lume. Acel spațiu unic, care o transformă pe fiica sa, îl obsedează. Însă, de dragul fetei, ia hotărârea de a face o descindere tragică în adâncimi ostile.

Publicat după îndelungi eforturi în Uniunea Sovietică, Picnic la marginea drumului este mai mult decât un simplu roman SF. Alegorie politică având nenumărate implicații filosofice, cartea a devenit una dintre lecturile obligatorii ale omului de azi care își pune întrebări despre memorie, disperare și umanitate.

„O analiză convingătoare a comportamentului omului în prezența unei forțe supraomenești. […] Un roman care a câștigat lupta cu timpul și a rămas un clasic.“ Publishers Weekly

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI (ebook), de AICI sau de AICI

Suflete goale – Guillermo Del Toro & Chuck Hogan

Ca să vedeți şi voi ce șefă am…

Într-o zi, Ana, bossul anaarecarti.ro, vine la mine și îmi spune: Ai “Suflete goale” de Guillermo Del Toro & Chuck Hogan? Nu… O vrei? Daaaaaaa! O ai!!!

Ce șefă, ce caracter!!! 🙂

Eu când am auzit numele autorilor, imediat m-am gândit la romanul “Molima”, scris tot de cei doi. Acesta era primul volum din trilogia “The Strain”, apărută și abandonată la editura Litera în 2010.

Acum “Suflete goale” este primul roman dintr-o nouă serie “Benzile Blackwood”, apărută afară anul trecut. Nu pot decât să sper că acesta se va vinde, iar cei de la Trei își vor îndrepta atenția către “Molima” și continuările ei…

Suflete goale

Editura Trei o prezintă astfel:

“Guillermo del Toro și Chuck Hogan ne oferă o capodoperă – o combinație de horror, suspans și fantasy.” – Stephen Chbosky, autorul bestsellerurilor Jurnalul unui adolescent timid și Prieten imaginar

O crimă oribilă care depășește orice imaginație. O tânără agentă FBI explorând un teritoriu periculos. Un erou care sfidează veacurile.

Viața Odessei Hardwicke este zguduită când se vede obligată să-și ucidă partenerul, pe Walt Leppo, un agent FBI decorat, care devine brusc și inexplicabil violent în timpul arestării unui criminal sângeros. Nu o neliniștește tragedia în sine, cât prezența fantomatică pe care crede că a văzut-o ridicându-se din trupul neînsuflețit al agentului.

Punând la îndoială viitorul său în FBI și propria sănătate mintală, Hardwicke acceptă o misiune minoră – aceea de a strânge bunurile din biroul newyorkez al unui agent pensionat. Ce va găsi acolo o va pune pe urmele unui personaj misterios, Hugo Blackwood, un om cu o avere uriașă, care pretinde că trăiește de secole și care fie are mințile rătăcite, fie este singurul apărător al omenirii împotriva unei teribile forțe malefice.

„Îmbinarea dintre stilul clasic din poveștile de groază ale lui Algernon Blackwood și o intrigă cât se poate de actuală este absolut surprinzătoare și de mare efect.” – Washington Post

În centrul poveștii se află niște creaturi nemaivăzute

„Fanilor lui Guillermo del Toro și Chuck Hogan le va plăcea la nebunie că în centrul poveștii se află niște creaturi nemaivăzute… Primul volum dintr-o serie care îi va ține cu sufletul la gură.” – Associated Press

„Un dar uimitor pentru împătimiții universului Lovecraft. Odessa Hardwicke e creată după modelul lui Clarice Starling… O atmosferă insolită, cu accente macabre.” – Kirkus Reviews

Guillermo del Toro este unul dintre cei mai creativi și mai vizionari artiști ai generației sale. Și-a dovedit talentul remarcabil ca regizor, scenarist, producător și scriitor. Născut la Guadalajara, Mexic, s-a bucurat de recunoașterea mondială odată cu Cronos, un film horror cu accente fantastice. În 2004, a regizat și a fost coscenarist al thrillerului science-fiction Hellboy. Labirintul lui Pan a însemnat încă un succes internațional, filmul câștigând peste 40 de premii. În 2018, Forma apei a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film.

Chuck Hogan este scenarist, producător de televiziune și autor de bestselleruri New York Times. Cel mai cunoscut roman al său, Prince of Thieves, care a câștigat în 2005 Hammett Award, a fost numit de Stephen King una dintre cele mai bune cărți ale anului și a stat la baza filmului The Town. Povestirile sale au apărut în antologia The Best American Mystery Stories, iar articolele sale au fost publicate în Esquire și New York Times.

Guillermo del Toro și Chuck Hogan au mai scris împreună trilogia The Strain.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Comentarii

  1. Billy Summers m-a lăsat cu un gust anost… Dacă nu aș fi știut autorul, nu m-am fi gândit prea mult că e scrisă de King. Cred că e cel mai „comercial” titlu al Regelui.

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!