​Apariţie editorială: “Spălarea creierului. Ştiinţa manipulării” de Kathleen Taylor – Ana are carti!

​Apariţie editorială: “Spălarea creierului. Ştiinţa manipulării” de Kathleen Taylor

Prezentarea editurii: De-a lungul istoriei, oamenii au încercat să influențeze și să controleze gândurile semenilor lor. Din momentul în care a fost inventat, la sfârșitul războiului din Coreea, termenul “spălarea creierului” a devenit parte a culturii populare, a slujit drept subiect de anecdote și a fost exploatat pentru crearea unor titluri de presă senzaționale.

868983Totodată, a constituit și subiectul unor dezbateri savante, cu participarea unor specialiști din numeroase domenii, cum ar fi istorie, sociologie, psihologie și psihoterapie. Dar până acum a lipsit o componentă esențiala din aceste discuții și anume o referire serioasă la știința care studiază creierul omenesc. Descrierile modului în care opiniile pot fi schimbate, fie prin persuasiune, prin înșelăciune sau prin forță, au fost aproape în întregime de factură psihologică.

În “Spălarea creierului”, Kathleen Taylor reunește pentru prima oară neuroștiința şi psihologia socială. Servindu-se de o proză elegantă și accesibilă și apelând la numeroase exemple și studii de caz, autoarea examinează problemele etice generate de efectuarea experimentelor asupra subiecților umani, ținând cont de limitările modelelor din lumea animală, pentru a se ocupa apoi și de implicațiile înspăimântătoare ale unor astfel de cercetări. Kathleen Taylor explorează de asemenea istoria manipulării gândurilor și arată cum aceasta continuă să existe în jurul nostru, de la marketing la televiziune, trecând prin politică şi educație.

Această carte poate fi cumpărată online de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate